Al jaren maak ik dia's en dit bevalt me nog steeds. Maar sinds de opkomst van de digitale fotografie maak ik naast dia's ook veel digitale foto's. De digitale fotografie stond eind jaren '90 nog in de kinderschoenen. Dat is dan ook zeker te zien aan de kwaliteit. Maar wat vonden we het toch mooi in die beginjaren van digitale fotografie!

De fotocamera was toen een Sony videocamera  met een optie om foto's te maken met een resolutie van 640x480 pixels.  Begin in het jaar 2002 kocht ik een Canon G1. Deze heb ik een jaar gehad en toen kwam de Canon G2. Ook deze heb ik een jaar gebruikt en verkocht, in juli 2003 kocht ik een SLR de Canon 10D.

Deze camera voldoet aan mijn verwachtingen. Ik gebruik op deze camera hoofdzakelijk Sigma lenzen. Dit omdat deze met minder licht toe kunnen en in het zoombereik een constante lichtsterkte behouden wat bij de Canon lenzen in mijn bezit niet het geval is.

Het voorjaar van 2005 kocht ik een Panasonic FZ5. Deze camera was ik redelijk tevreden over. Alleen erg contrastrijk. Dit resulteerde in foto's die bij de lichte partijen overbelicht waren. Dus in augustus 2005 heb ik deze camera weer verkocht. Inmiddels was de Canon Powershot S2 op de markt en deze heb ik aangeschaft. Niet zo contrastrijk als de Panasonic maar met wat zachtere kleuren.

In het voorjaar van 2007 is de Canon Powershot S2 verdronken.... een geluk bij een ongeluk, nu kon ik een andere camera aanschaffen. Dit is geworden de Panasonic FZ8. Het scherpe contrast van de Panasonic FZ5 was inmiddels iets afgezwakt. Met de FZ8 was ik heel blij, maar in oktober 2007 ben ik met dochter en familie op vakantie geweest. Wat vond zij de Panasonic prachtig fotograferen. Je begrijpt het al, ook deze heb ik niet meer. Weer een goede reden om een andere camera aan te schaffen. Dit keer een Panasonic FZ18. Deze heb ik aangeschaft omdat er een groothoek tot zoom lens op zit van 28-502 mm.  

Inmiddels is de Canon 10D eerst naar mijn zoon gegaan en nu naar mijn vader. Gelijk met de Panasonic FZ8 heb ik een Canon 30D gekocht. Maar ja mijn zoon haalde zijn bul en vond de 30D heel mooi en fijn werken. Inmiddels heeft mijn zoon de 10D ingeruild voor de 30D en was er voor mij weer een reden om een andere SLR te gaan uitzoeken. Dat is de Canon 40D geworden. En oh, oh, oh, wat een mogelijkheden zitten erop en wat een mooie foto's maakt deze.

De Canon wordt bijna dagelijks gebruikt en de Panasonic bij gelegenheden waar ik niet wil sjouwen en slepen met lensen en gewicht.