Up one level
2014-07-01 t/m 2014-09-20 Nederland

Previous page At last page 33-46 (of 46 found)
 De strandpatroulle ging elke 30 minuten voorbij, zelfs tussen de kindjes door. Ik vond het doodeng! Een konijn (Oryctolagus cuniculus) voelde zich heel veilig bij ons zomerhuisje. Het behoord tot de orde der haasachtigen (Lagomorpha). Alweer de ondergaande zon over de landerijen. Een vliegje op mijn balkonnetje. Ik herinner me dat het ongeveer 2-3 mm groot was. Een engerling. De meest bekende is de larve van de meikever, zoals deze engerling. Ook de larven van de junikever en de Johanneskever worden engerling genoemd.
Een engerling heeft een 'C'- vormig gekromd rups-achtig lichaam met een zakvormig verdikt achterlijf. De meeste soorten hebben een harde oranjebruine kop en de kleur van het lijf is geelwit. Aan de zijkanten zitten ademopeningen. De larve verblijft een of meerdere jaren in de grond alvorens zich te verpoppen. Vale gieren (Gyps fulvus) in de regen. Deze gieren zaten in Tierpark Nordhorn toen ze de stortvloed van water over zich heen kregen.
Een volwassen gier is 95 tot 110 cm lang, van kop tot staart. De vleugelspanwijdte is 2,4- 2,8 meter. Het gewicht van een volwassen exemplaar bedraagt 6,0 tot 11 kilogram. De siberische steenbok (Capra ibex siberica) is ook in het gierenverblijf te vinden. Deze steenbok komt in wild voor in het midden en noorden van Azië. Sommige zoölogen beschouwen de Siberische steenbok niet als aparte soort, maar als ondersoort van de alpensteenbok, waaraan hij nauw verwant is. Alle schilpadden verzamelen. En daar zitten ze dan, allemaal op een rijtje op een boomstronk net boven het water. Ook deze foto is gemaakt in Tierpark Nordhorn. De lama (Lama glama), soms ook schaapkameel genoemd, is een gedomesticeerd Zuid-Amerikaans hoefdier uit de familie der kameelachtigen (Camelidae). De naam is afkomstig uit het Quechua. In eerste instantie dacht ik een supergrote poedel te zien, bij nader inzien is het toch een lama. Bloeiende heide op de Sallandse heuvelrug. De Regge en een trein die over de spoorbrug rijdt. Nog steeds de Regge. Avondnevel boven het land bij ons zomerhuisje.Valid HTML 4.01 Strict! valid CSS! Get Firefox!