Eén level omhoog Bovenste indexpagina » 2012-02-20 tm 2012-05-22 Spanje
Bloemen en planten


Eerste pagina Volgende pagina 1-32 (van 70 gevonden)
 Een Winde?
 Kleverig Zonneroosje (Cistus Monspeliensis). Mooi paars. De Affodil (Asphodelus Aestivus), een lelieachtige. Knikkende Klaverzuring? Een prachtige boom in de bloei aan de rand van een dorp. Dit stond in de tuin van een woning. Canarische Wolfsmelk (Euphorbia Canariensis) in de tuin. Uitgebloeide bloemen van de Honderjarige Aloë (Agave Americana). In de ramblas de Cuervo. De Honderjarige Aloë (Agave Americana) in vol ornaat.
De plant is uit Mexico overgebracht naar de Canarische Eilanden en het Middellandse zeegebied, daar nu al 400 jaar gekweekt en plaatselijk verwilderd. Echte Tijm (Thymus vulgaris L.) Klaprozen (Papaver Rhoeas) in februari. Bij ons bloeit de plant van mei tot september. In Gabo de Gata is het eind maart gedaan met de bloei. Doorkijkje en bloemen. Dit is dan zo'n bloemetje, Zo mooi! Aan het strand Genovese deze mooie plantjes. En dit. De beginnende bloei van de De Honderjarige Aloë (Agave Americana). De bloemtak kan 30 cm per dag groeien. Velden vol met Barbarijse Vijg (Opuntia Ficus-barbarica).
Inheems in tropisch Amerika; als haagplant en om de vruchten in het Middellandse zeegebied en op de Canarische eilanden ingevoerd en daar nu overal ingeburgerd. Aan de kant van de weg. En overal staat de Tijm te bloeien. De bloemknoppen van de Mimosa, tenminste onder die naam kennen wij de plant. Officieel is het de Wilgbladige Acacia (Acacia Saligna). Een bekende Australische soort , als sierplant aangeplant. De twijgen worden als snijbloem verkocht. Een close-up van de Affodil. Mediterrane Lis (Muscari Sisyrinchium). Klein en fijn. Een paar aangeplante palmen. Kuiflavendel (Lavendula Stoechas), vindt je in maart overal in bloei. Deze plantjes vindt je over het algemeen vlak aan de kust. Deze staat ook in de nabijheid van de zee. In een ramblas (uitgedroogde rivierbedding waar alleen na een hele forse regen water in stroomt) deze plant. Boven op een heuvel met uitzicht op zee stond dit plantje te genieten van de omgeving.
Pagina 1 van 3 Volgende pagina