Eén level omhoog 2011 Dieren gespot door het jaar
 He he. De Mandarijneend wordt al een paar honderd jaar gehouden als sierwatervogel. Van oorsprong is het een Aziatische vogel die zijn nest maakt in verlaten spechtennesten op grote hoogte. De exoot mandarijneend komt plaatselijk voor in Nederland, België, Groot Brittanië, Duitsland en in de Alpen. Dit is een mannetje. De vrouwtjes zien er veel saaier uit, meer grijs maar hebben wel weer een witte ring om het oog.  Een vogel in een boom. Ik ben er nog steeds niet achter wat voor vogel het is. Prachtig toch? Zo'n mooie schimmel op een boom en het heeft nog bezoek ook. De Moordwants (Rhinicoris Iracundus) Een warmteminndende soort die vooral in Zuid Europa voorkomt en niet in Nederland. De Moordwants jaagt vooral op insekten die met de voorpoten worden vastgehouden en met de lange zuigsnuit worden leeg gezogen. Mooi Leeuwebekje? Rood op Wit/roze. Een bij. Een sprinkhaan op de mat van de voortent. Is dit de Blauwvleugelsprinkhaan? Langs het riviertje de Ouveze in de Drôme hebben we dit diertje gezien. Een pracht exemplaar! Een wesp? Of toch weer wat anders? Gevonden onder water in een zoet water rivier. In hetzelfde riviertje deze visjes, wie weet zijn het wel babyforelletjes. Een kever, de Groene Zandloopkever (Cicindela campestris) is dit. De zandloopkever is helder metaalgroen met een variabel aantal gele vlekken en strepen op de elytra (dekschilden).
De kaken zijn groot en krachtig, wit van kleur. Een boktor op het asfalt. Dit lag op de rug op het zeil van de voortent. De eitjes nog op de buik. Een heerlijke lekkere vieze vette vlieg. Brrrr Koetjes in de wei langs de tuin. Visje visje in het water........ De ibis, deze foto is genomen in de dierentuin. Op het dakterras in Utrecht. Een Lieveheersbeestje.
Lieveheersbeestjes behoren tot de familie Coccinellidae.
Lieveheersbeestjes hebben een ronde, zelfs vaak halfbolvormige vorm met korte pootjes die net als de kleine antennen onder het dek- en nekschild kunnen worden teruggetrokken.

De grootte van de Nederlandse soorten (60 tal soorten) ligt tussen 2 en 10 mm. De kevers en de larven zijn meestal roofdieren van o.a. bladluizen (die vaak worden beschermd door mieren vanwege hun zoete afscheiding), maar er zijn ook lieveheersbeestjes met een plantaardig dieet.

De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. Het aantal stippen zegt dus niets over de leeftijd. De kleur en de vlekken op de dekschilden spelen wel een belangrijke rol bij het op naam brengen van de verschillende soorten lieveheersbeestjes.
 De Groene Specht (Picus Viridis) in de wei.
Vaak op de grond aan het zoeken naar voedsel (vooral mieren).
Hij loopt spiraalsgewijs tegen de bomen op en kan zelf holen uithakken, maar gebruikt liever bestaande holen.