Eén level omhoog


 Het veer bij Millingen aan de Rijn, 's ochtends vroeg om 6:30 uur. Een van de zovele bruggen over de Rijn. Het Roergebied. Moby Dick was de benaming voor een beloega die in 1966 naar Bonn zwom. Het dier is vernoemd naar de witte walvis in het boek Moby Dick van Herman Melville uit 1851.
Op 15 mei 1966 werd het dier voor het eerst waargenomen in de buurt van Nijmegen. Op 18 mei werd het dier opnieuw waargenomen door een Duitse visser in de buurt van Duisburg.
Moby Dick zwom vanaf Duisburg weer terug naar Nederland en kwam via de IJssel en het IJsselmeer bij de sluizen van Kornwerderzand. Ondanks dat de zeesluis voor hem open is gezet, keerde het dier weer om en zwom het terug naar Duitsland.
In Duitsland werd de reis van Moby Dick een echt mediaspektakel. In de grotere steden en op de bruggen stonden vele toeschouwers die een glimp van Moby wilden opvangen. Op 13 juni bereikte het verzwakte dier Bonn, waar de politici en journalisten een persconferentie in de Bondsdag onderbraken om de beloega te kunnen zien. Daarna ging Moby weer snel stroomafwaarts en passeerde al op 16 juni om 18:42 Hoek van Holland.
Deze gebeurtenis inspireerde de familie Schmitz voor de bouw van de MS Moby Dick. 
Het schip werd op de werf Oberkassel gebouwd en in mei 1976 in Dienst gestelt. Het vaart hoofdzakelijk op de Rijn tussen Bonn en Koblenz.

 Een van de vele kastelen langs de Rijn. Inmiddels zijn deze niet meer in particulier bezit maar zijn het hotels of restaurants. En dan komt dit overvliegen, heel laag. De Rheinturm in Düsseldorf is een 240.5 meter hoge telecommunicatie toren. De bouw begon in 1979 en eindigde in 1981. De Rheinturm draagt radio-, FM- en TV antennes. Het staat 174.5 meter hoog en huisvest een restaurant en een observatie platform op 170 meter.
De toren is in gebruik genomen op 1 december 1981 en bevat 7500 kubieke meter beton en weegt 22,500 ton. Voor 15 oktober 2004, toen er een DVB-T was gemonteerd was de toren 234.2 meter hoog.
Een speciale attractie is de licht sculptuur op de as die werkt als een klok. Deze sculptuur is ontworpen door Horst H. Baumann en is genoemd licht tijd niveau. De licht sculptuur is de grootste digitale klok ter wereld. Straatsburg by night. Een van de vele pleintjes in Basel Breisach, hoog water, heel hoog water. Ehrenbreitstein is na Gibraltar de grootste rotsvestiging van Europa. Gebouwd rond het jaar 1000 door een zekere Ehrenbrecht en sinds de 11e eeuw een burcht van de keurvorsten van Trier. In de 17e en 18e eeuw werd de burcht omgebouwd tot een machtige vesting. Deze vesting hield zelfs stand tegen de Franse troepen en moest pas in 1799, na een belegering van 1 jaar, door de honger capituleren. Maar in 1801, onder Napoleon, moest ze worden afgebroken. 
De Pruisen bouwden de vesting tussen 1817 en 1828 terug op en maakten er een van de machtigste verdedigingscomplexen van Europa van, maar in 1919 moet ze opnieuw ontmanteld worden i.o.v. de Fransen. Nu is het een stenen  Aan de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn staat het heropgebouwde ruiterstandbeeld van keizer Wilhelm I. Het origineel werd gebouwd in de periode 1893-1897. In maart 1945 vloog de 14 meter hoge keizer van zijn sokkel door een Amerikaanse granaat. (Volgens overlevering zou het standbeeld afgebroken zijn in WOII om om te smelten tot munitie). Sedert 1993 is het opnieuw in al zijn eer hersteld.